X 
Cutremure stiri: 502

Moldova nu va merge pe calea agravării relațiilor cu Rusia. Opinie

12 iul. 2021,, 16:00   Politică
3187 5

Victoria Partidului pro-prezidențial Acțiune și Solidaritate în alegerile parlamentare din Moldova și consolidarea pozițiilor Președintelui Maia Sandu nu vor duce la agravarea relațiilor cu Rusia, Chișinăul va încerca să stabilească relațiile cu Moscova.

Această opinie a fost exprimată de decanul adjunct al Facultății de Economie Mondială și Politică Mondială a școlii Superioare de Economie, Andrei Suzdalțev.

"Va exista o agravare în ceea ce privește relațiile cu Rusia? Nu, bineînțeles că nu. Acolo se află baza noastră militară, chiar dacă este mică, acolo se află Transnistria. Sandu s-a dovedit a fi un politician foarte reținut. Cred că în viitorul apropiat va încerca să stabilească relațiile cu Kremlinul, cu partea rusă. Și acum ne aflăm într-o epocă ușor diferită, cînd la putere vin oameni mai concentrați pe propriile resurse decît pe un fel de sprijin absolut din partea Uniunii Europene sau a Rusiei", a declarat Suzdalțev pentru RIA Novosti Crimeea.

Potrivit politologului, rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova se datorează acțiunilor competente ale forțelor pro-prezidențiale.

"Maia Sandu s-a dovedit a fi un politician interesant, nu a făcut greșeli fatale. S-a dus la Kiev, a anunțat inițial necesitatea retragerii trupelor ruse din Transnistria, dar apoi a început să se comporte foarte atent. Nu a intrat în polemică cu Moscova. Nu avem o linie oficială serioasă de negocieri, dar Sandu a ținut cont de anumiți factori și a înțeles foarte bine: pentru a transforma țara într-o Transnistrie, trebuie să facă unele cedări. Acest lucru a jucat un rol important în victoria partidului său", a spus Suzdalțev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав