Cutremure stiri: 506

Moldova şi Ucraina discută despre cooperare în caz de agravare a situaţiei în Transnistria

1 noi. 2018,, 13:00   Politică
3240 3

Moldova şi Ucraina au discutat modalităţi de cooperare în cazul unei eventuale agravări a situaţiei în Transnistria, transmite Noi.md

În acest context, comandantul Statului Major, comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, a avut o discuţie cu comandantul Statului Major, comandantul Armatei Naționale a Moldovei, Igor Cutie, privitor la modalităţile de interacţiune în cazul unei eventuale agravări a situației în entitatea nerecunoscută RMN.

Despre aceasta Victor Muzhenko a relatat pe pagina sa din reţeaua Twitter. Potrivit șefului Statului Major General, Moldova și-a exprimat interesul pentru experiența ucraineană de instruire tactică şi tehnică și pentru o cooperare practică în cazul unei agravări a situației în Transnistria.

După cum a subliniat Victor Muzhenko, ambele părți au rămas mulțumite de rezultatul întîlnirii. Potrivit informaţiei difuzate de Departamentul Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei, întrevederea a avut loc la Academia Militară din Odessa.

Părțile au discutat aspecte de actualitate privind securitatea regională și perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale în sfera apărării, dar și situația curentă privind securitatea în Europa și nemijlocit în jurul Ucrainei.


Reamintim că, în luna iunie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care solicita retragerea trupelor rusești din Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав