Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Moțpan, șocat să afle că deputații nu achită amenzile pentru încălcările în traficul rutier

10 aug. 2019,, 12:45   Politică
3935 0

Deputatul Chiril Moțpan spune că parlamentarii au imunitate și în fața Regulamentului circulației rutiere. Adică, nu achitau amenzile pentru încălcările în traficul rutier.

Parlamentarul spune că a aflat acest lucru după ce însuși a încălcat regulile de circulație rutieră.

„Nu aflam această noutate dacă nu călcam eu însumi „pe bec”. Ca cetățean cu respect pentru lege, m-am prezentat astăzi la Centrul de monitorizare și informare din str. Iacob Hîncu 3 A, adresă arhicunoscută de toți conducătorii auto, pentru a achita amenda rezultată dintr-o contravenție administrativă, săvîrșită involuntar. Așa spun toți conducătorii auto. Mare mi-a fost mirarea, însă, cînd ofițerul mi-a cerut legitimația de deputat. La întrebarea mea de ce are nevoie de documentul respectiv, am aflat cu stupoare, că la prezentarea legitimației deputații sînt absolviți de pedeapsa contravențională”, a scris deputatul pe o rețea de socializare.

Cu această ocazie, Moțpan spune că va cere instituției, printr-un demers oficial, informații cu privire la încălcările admise în ultimii ani de „slugile poporului”, cine și în cîte cazuri a fost absolvit de pedeapsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?