Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Nicu Popescu, întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos

6 apr. 2022,, 17:15   Politică
2615 0

În marja conferinței internaționale de la Berlin dedicate Platformei de Sprijin pentru Moldova, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos Wopke Hoekstra.

În cadrul întrevederii, oficialul moldovean a mulțumit autorităților olandeze pentru decizia de a reloca refugiați ucraineni din Republica Moldova, pentru susținerea în cadrul Platformei de sprijin precum și pentru asistență umanitară consistentă acordată țării noastre pentru a putea face față crizei umanitare generate de războiul din Ucraina.

„Un subiect prioritar al discuțiilor noastre s-a referit și la oportunitățile de cooperare pe segmentul avansării Republicii Moldova pe calea integrării europene, în contextul cererii de aderare la Uniunea Europeană depusă de țara noastră la data de 4 martie.” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, părțile au discutat despre consolidarea cooperării pe domenii de interes reciproc în beneficiul cetățenilor ambelor țări, inclusiv posibilitatea reducerii costurilor la serviciile de roaming.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?