Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Oamenii lui Plahotniuc se grăbesc să elibereze justiția de sub controlul lui

16 iul. 2019,, 13:10   Politică
4320 2

Oamenii lui Plahotniuc intenționează să ocupe funcțiile-cheie în justiția moldovenească, pentru că doresc să elibereze justiția de sub controlul său.

O asemenea opinie a fost exprimată de deputatul parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea pe pagina sa socială, transmite Noi.md.

"Sînt pur și simplu șocat de persoanele care intenționează să ocupe funcții-cheie în justiția moldovenească.

1) La funcția de procuror general aspiră Vladislav Gribincea (CRJM), finul avocatului lui Plahotniuc, Vitalie Nagacevschi!
Acest cetățean s-a remarcat prin faptul că emitea zeci de recomandări privind reforma justiției.
Datorită sugestiilor sale înțelepte, toată justiția a nimerit în buzunarul lui Plahotniuc, împreună cu procurorul general! Desigur, el nu dădea sfaturi gratuit. Centrul de Resurse Juridice condus de el s-a ales cu 3 milioane de euro din reforma justiției!
2) Judecătoarea Domnica Manole tinde la fotoliul de judecător al Curții Constituționale! Ea este "pur și simplu" verișoara lui Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat din Republica Moldova, care a preluat toată justiția! Reamintim că ea a interzis difuzarea NIT, are multe procese la CEDO!
3) Concurentul lui Manole este Teo Cîrnaț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (2013-2017) - în perioada furtului miliardului! Vă amintim că CSM era în totalitate sub controlul lui Plahotniuc. El a demisionat la 10 octombrie 2017, după ce nu a trecut testul la poligraf!
4) De asemenea, judecător la Curtea Constituțională se grăbește să devină și Andrei Coca, șeful departamentului juridic al companiei de construcții a nelegiuitorilor "Vasigur grup", despre care a vorbit Ivan Ceban vineri din tribuna Parlamentului.
5) Se spune că Ivan Diacov doarme și se vede procuror al Chișinăului. El este "pur și simplu" fratele lui Diakov și cumetru al procurorului general Harunjen! Investigația rise.md a demonstrat în mod convingător că acesta îl slujește pe V. Plahotniuc.
6) La concursul pentru ocuparea funcției de Director al Centrului Național Anticorupție s-a înscris - oh, Doamne - Mihail Hoffman, fostul șef adjunct al Departamentului Combaterea Spălării Banilor!
Sub supravegherea sa strictă (nu vreau să cred că sub conducerea), prin Moldova au fost spălate 22 de milioane de dolari din Rusia!
Acest domn l-a acuzat inițial pe Plahotniuc de furtul miliardului, apoi a fugit în SUA, apoi "s-a copt" ...și a început să-l ”spele” pe Plahotniuc!

Mai pe scurt, ni se propune ca oamenii lui Plahotniuc să elibereze justiția de sub controlul lui Plahotniuc.


Ce spuneți, dragi cetățeni??? Să acordăm acestor domni o a doua șansă?", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?