Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Obiectivul de integrare europeană ar putea fi introdus în Constituție pînă la sfîrșitul anului

11 iun. 2018,, 12:42   Politică
3094 13

Parlamentul ar putea aproba, pe parcursul anului curent, includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu delegația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, informează Noi.md.

Spicherul a precizat că inițiativa de a include în Constituție sintagma privind aspirațiile de integrare europeană ar putea să se regăsească pe agenda Parlamentului pentru discuții pe parcursul următoarelor luni.

„Toate eforturile autorităților din ultimii ani sînt de integrare europeană a Republicii Moldova, o prioritate a țării noastre”, a declarat președintele Parlamentului.

Candu s-a referit la o serie de modificări legislative aprobate de Parlament în ultima perioadă, în vederea armonizării legislației naționale la aquis-ul comunitar și, respectiv, a implementării Acordului de asociere și a celui de liber schimb. În contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019, spicherul a subliniat importanța dinamizării relațiilor bilaterale, în special prin proiecte de infrastructură comune.


„Președinția României la Consiliul Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să fie mai vizibilă pe agenda UE”, a menționat el.

La rîndul său, copreședintele Comisiei Bogdan-Ionel Rodeanu a reiterat faptul că România va continua să sprijine Republica Moldova pe drumul european și să dinamizeze relațiile de diplomație parlamentară prin diverse instrumente legislative.

Parlamentul găzduiește, astăzi, cea de a VII-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?