Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Oficial al NATO: Respectăm decizia R. Moldova de a nu intra în alianță

2 apr. 2019,, 13:02   Politică
2534 2

Republica Moldova nu intenţionează să intre în Alianţa Nord-Atlantică şi NATO respectă această decizie.

O declaraţie în acest sens a făcut şefa Oficiului de legătură NATO în RM, Kristina Baleisyte, în cadrul unei prelegeri la Universitatea de Stat din Bălţi, transmite știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Institutului pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE), care a organizat prelegerea, Baleisyte a prezentat şi alte principii ale cooperării NATO cu Moldova, printre care respectarea independenţei, neutralităţii şi integrităţii teritoriale, precum şi acordarea sprijinului, dacă Moldova îl va cere.

"NATO nu este o organizaţie pur militară, este o organizaţie politico-militară. Este şi politică, deoarece promovează democraţia, drepturile omului şi statul de drept prin intermediu dialogului", a menţionat ea.

Reprezentantul Ambasadei Lituaniei la Chişinău, Andrej Didenko, consideră că, din cauza propagandei şi a dezinformării, în ţara sa şi în Moldova există o mulţime de stereotipuri referitor la NATO.


Organizatorii le-au vorbit studenţilor despre practicile de succes care pot fi aplicate de Moldova în urma cooperării cu NATO, despre principiile de funcţionare a Alianţei şi despre formarea bugetului acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?