X 
Cutremure stiri: 506

Opinie: Discursul lui Dodon la ONU este ca o vorbă ţărănească înţeleaptă

27 sep. 2019,, 16:10   Politică
3420 4

„A fost un discurs foarte echilibrat al unei persoane care reprezintă o țară mică într-o lume modernă foarte agitată”, a declarat Victor Borșevici, fost ambasador moldovean în China într-un comentariu exclusiv pentru eNews, comentînd discursul președintelui Republicii Moldova la Adunarea Generală a ONU.

„Aș numi discursul lui Igor Dodon în ONU drept o vorbă ţărănească înțeleaptă, în cel mai bun sens.

Ia priviţi, ce se întîmplă în lume. În SUA, se dă o adevărată bătălie între Trump și democrați. În același timp, America poartă un război comercial deja deschis cu China.

Plus la acesta, vă mai amintiţi ce atitudine era mai ieri faţă de ONU în lume? Se făceau chiar auzite declaraţii ca acest for fie lichidat. Astăzi, opinia s-a schimbat, devenind absolut diferită. Pentru că astăzi s-a dovedit brusc că aceasta este singura organizație de pe planetă care este capabilă să unească într-un fel țările în numele rezolvării problemelor globale. Spre deosebire de toate tipurile de „cluburi” – ale celor „șapte”, ale celor „douăzeci” și altele.
Și acum președintele Moldovei minuscule urcă la tribuna ONU şi face lucrul cel mai corect în actuala situaţie. Prin discursul său, linia principală este clar trasată – rolul Națiunilor Unite în lumea actuală este important ca niciodată. Moldova înțelege și susține acest lucru”, crede Borșevici.

De asemenea, în opinia sa, prin discursul său, președintele Dodon a reușit să nu dăuneze status-quo-ului fragil care s-a dezvoltat în Moldova.


„Cînd aveți o figurină de cristal pe masa voastră instabilă, este mai bine să nu agitați şi să nu clătiţi masa. Igor Dodon a reușit acest lucru”, este convins Borșevici.

Reamintim, președintele Moldovei, Igor Dodon, a ţinut un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU pe 26 septembrie, ca parte a unei reuniuni a secțiunii Parteneriat pentru dezvoltare durabilă. Șeful statului moldovean a vorbit despre Strategia națională de dezvoltare „Moldova - 2030”, aprobată de Parlamentul țării în decembrie anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав