Cutremure stiri: 502

Opinie: Multe decizii ale autorităților moldovenești sînt discutate cu SUA și UE

14 dec. 2020,, 12:50   Politică
7324 19

Autoritățile moldovenești se consultă direct cu Ambasada SUA și Delegația Uniunii Europene în legătură cu mai multe decizii ale sale. Acesta este un fapt bine cunoscut într-o țară care, din păcate, se numește o țară independentă - Republica Moldova.

Acest lucru a fost declarat de jurnalista Elena Levițkaia-Pahomova într-un interviu pentru Rossotrudnicestvo.

Comentînd faptul că săptămîna trecută șeful Delegației Permanente a Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a supus unei critici activitatea Parlamentului republicii, avertizînd nici mai mult nici mai puțin despre posibila micșorare a asistenței financiare de care Moldova beneficiază în cadrul Acordului de Asociere cu UE, ea a menționat că lui Peter Michalko nu i-au plăcut amendamentele la Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii MOldova care au fost elaborate anterior de forțele pro-europene și de organizațiile neguvernamentale.

{{487275}„În consecință, orice țară care beneficiază de asistență din exterior trebuie să înțeleagă că i se va cere ceva - să îndeplinească și să acționeze în conformitate cu dorințele acordatorului de grant sau cele ale creditorului. Sîntem obișnuiți cu asta. Sîntem obișnuiți cu faptul că FMI și Uniunea Europeană ne dictează condițiile. Le îndeplinim cu bucurie. Și vedem și rezultatul. Ce-i drept, domnul Michalko a uitat că a existat un răspuns din partea OSCE la vremea sa despre începutul luptei împotriva propagandei rusești. Atunci a existat un răspuns negativ cu privire la limitarea cetățenilor Republicii Moldova în domeniul informațiilor. Dar, dintr-un anumit motiv, domnul Michalko ascultă doar ceea ce îi convine. Știm foarte bine că autoritățile noastre se adresează direct Ambasadei SUA și Reprezentanței Uniunii Europene pe marginea mai multor sale decizii. Acesta este un fapt bine cunoscut într-o țară care, din păcate, se numește o țară independentă - Republica Moldova”, a subliniat Elena Levițkaia-Pahomova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав