X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Parlamentul European insistă pe adoptarea „proiectelor de lege găgăuze”

25 iul. 2018,, 17:00   Politică
2578 0

Parlamentul European intenționează să îndemne Parlamentul Republicii Moldova să urgenteze adoptarea celor trei „proiecte de lege găgăuze”.

Sugestia se conține în proiectul Rezoluției, elaborate de Comitetul pentru afaceri internaționale al Parlamentului European. „Parlamentul European îndeamnă autoritățile Moldovei să depună eforturi suplimentare pentru asigurarea adoptării cît mai grabnice și definitive a Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei”, scrie în proiectul Rezoluției privind realizarea Acordului de asociere cu Moldova. Modificările și notele la proiect urmează să fie introduse pînă la 7 septembrie, scrie RIA Novosti. Reamintim că Comisia juridică a Parlamentului a schimbat complet trei proiecte de lege, coordonate în cadrul unui grup de lucru al Parlamentului și CSI. Ulterior două din trei proiecte de lege au fost aprobate în noua redacție.

Acest lucru a provocat revoltă la Comrat. În baza solicitării conducerii autonomiei, deputaților Adunării Populare Președintele Igor Dodon a întors proiectele de lege spre reexaminare în Parlamentul țării, menționînd că acestea trebuie adoptate în forma sa inițială. Totodată, asupra adoptării pachetului de legi insistă nu numai Comratul, dar și structurile internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și OSCE. Toate trei proiecte de legi au devenit o parte a activității unui grup de lucru comun al Parlamentului și CSI care s-a deplasat pentru studierea experienței autonomiilor europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?