X 
Cutremure stiri: 506

PAS a refuzat invitația BeCS de a participa la dezbateri

7 iul. 2021,, 14:30   Politică
2555 5

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va acceptă invitația blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor de a participa la dezbaterile, care ar fi urmat să se desfășoare la Palatul Republicii, începînd cu ora 19:00.

"PAS discută zi de zi cu oamenii din fiecare sat, din fiecare oraș din Moldova, din toate colțurile lumii – alungați din țară de hoți”, se arată în mesajul formațiunii.

De cealaltă parte, socialistul Vlad Batrîncea spune că „constatăm că PAS a refuzat dezbaterile cu Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Se tem de discuții deschise și directe. În schimb ei vor să organizeze scandaluri si violențe la locul dezbaterii, cu trolli și agresori plătiți. Regertăm această abordare neconstructivă a celor din PAS. Din păcate, se confirmă impresia noastră și a cetățenilor că PAS preferă certurile și haosul în politică, în detrimentul dialogului civilizat și al discutării soluțiilor realiste pentru oameni și țară”.

Tot astăzi, socialistul Vlad Batrîncea anunțase că a discutat președintele interimar al PAS, Igor Grosu, și i-a transmis regulamentul pentru dezbaterile publice, inițiată de echipa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Totodată, acesta a precizat că deocamdată nu a primit niciun răspuns la propunerea făcută.

„Au fost transmise și temele principale pentru dezbateri, la care cetățenii Republicii Moldova așteaptă răspuns de la principalii concurenți electorali. E vorba de economie; dezvoltare regională; politici sociale; educație; justiție și combaterea corupției; reglementarea transnistreană; politică externă. Oamenii trebuie să cunoască cine sînt cei care pretind la votul lor”, a spus candidatul la funcția de deputat din partea blocului Comuniștilor și al Socialiștilor.


Propunerea de a organiza dezbateri a fost lansată luni, 5 iulie, cînd blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) a invitat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la dezbateri electorale „pe o platforma independentă”, care urmează să se desfășoare astăzi, 7 iulie, la Palatul Republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав