Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

PAS cere abrogarea legii cetățeniei prin investiție

11 iun. 2018,, 12:57   Politică
2774 8

PAS cere abrogarea legii cetățeniei prin investiție și solicită Președintelui să restituie în Parlament o lege prin care s-a instituit mai multe amendamente la legea sus-numită.

Totodată, lidera PAS, Maia Sandu, a făcut un apel către societatea civilă și partidele politice ca să facă presiune publică pe actuala guvernare pentru a stopa implementarea acestei legi.

Potrivit ei, legea dată permite persoanelor străine cu trecut dubios să legalizeze bani proveniți inclusiv din acțiuni cu tentă criminală.

Maia Sandu a menționat că, deși PAS a depus demersurile necesare către Guvern și Procuratură pentru a stopa punerea în aplicare a acestei legi, acest lucru nu s-a făcut, iar Guvernul adoptă actele normative de implementare a legii.

Anterior, Parlamentul a votat modificări la Legea cetățeniei ce permit străinilor să obțină cetățenia Republicii Moldova în schimbul unor investiții. Astfel, străinii pot obţine cetăţenia moldovenească dacă vor contribui cu cel puţin 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau vor investi 250 de mii de euro, în domeniile de dezvoltare strategică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав