X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Platforma DA cere ca pînă luni să fie convocată ședința Parlamentului

17 dec. 2020,, 18:10   Politică
2253 0

Fracțiune Platforma DA solicită ca pe 18 decembrie să fie convocat Biroul permanent al Parlamentului, pentru ca să fie stabilită data următoarei ședințe a Legislativului.

Deputatul Alexandru Slusari cere ca parlamentarii să se întrunească în ședință nu mai tîrziu de 21 decembrie, pentru proiectul legii bugetului să fie revăzut, scrie tv8.md

„Nu mai tîrziu de săptămîna viitoare, este nevoie ca noi să avem votarea bugetului în lectură finală, unde să includem suma exactă care trebuie alocată pentru compensații fermierelor. Pînă la anul nou, agricultorii trebuie să cunoască care este perspectiva de mai departe. Trebuie să știe care sînt suma și mecanismul.

Solicitarea noastră este ca mîine să fie convocată ședința Biroului permanent al parlamentului. Dacă este necesar, 1/3 din membri au dreptul să depună solicitarea, astfel încît cel tîrziu luni, 21 decembrie, să avem convocată ședința Parlamentului, să votăm în lectură finală Legea bugetului, în care să fie indicată suma pentru compensații”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul Platformei DA a declarat că în pofida declarațiilor președintelui Comisiei agricultură a Parlamentului Radu Mudreac, problema compensațiilor pentru agricultori nu a fost soluționată. Potrivit lui, proiectul bugetului care a fost votat ieri, juridic nu conține nici o soluție pentru acordarea compensațiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?