X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Platon vine cu o reacție după ce a fost văzut pe străzile Londrei

9 aug. 2021,, 09:32   Politică
4308 3

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, confirmă că se află la Londra și anunță că planifică întîlniri cu moldovenii din diasporă.

Reacția vine după ce zilele trecute, acesta a fost surprins pe străzile din Londra, după ce a lipsit de la o ședința de judecată, în care este vizat, la începutul săptămînii trecute.

„Îndată ce am venit la Londra, mai mulți concetățeni de ai noștri mi-au scris pe facebook. Înainte nu îi cunoșteam, și mi-a fost interesant să vorbim: cum trăiesc, care le sînt greutățile.. Am petrecut cîteva întîlniri și am aflat multe despre viața lor. sînt probleme cu legislaţia privind migraţia, probleme de ordin fiscal, dar cea mai mare problemă este lipsa locurilor de muncă bine plătite. O istorie aparte este locul de trai, pentru care moldovenii cheltuie cel mai mult din banii cîștigați. Voi studia aceste întrebări și voi încerca să propun soluții bune. Probabil, voi organiza cîteva întîlniri cu diaspora. În special în Northampton, unde sînt mulți moldoveni. Vreau să le simt pulsul pe viu. Dacă cineva este interesat de aceste întîlniri, scrieți-mi în privat. Neapărat ne vom vedea!”, a scris Platon.

Veaceslav Platon a lipsit de la o ședință de judecată, în speța vizînd rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”. Astfel, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Ședința de judecată la care se examinează solicitarea procurorilor privind anunțarea în căutare și arestarea omului de afaceri, Veaceslav Platon, a fost amînată pentru 10 zile. Aceasta va continua la data de 12 august. În opinia magistraților, Platon are suficient timp pentru a reveni în țară.


Procuratura Generală a venit cu unele precizări referitor la informațiile conform cărora Veaceslav Platon ar fi plecat la Londra.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare. Decizia a fost luată pe 14 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani fiind definitivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?