X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Popescu: La Bruxelles se face posibilul pentru a ajuta procesul de aderare a Moldovei”

12 feb. 2023,, 13:30   Politică
2719 0

Republica Moldova urmează același drum spre integrarea în Uniunea Europeană (UE) ca și Portugalia, iar combaterea corupției este o piatră de temelie pentru consolidarea aderării, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pentru observador.pt.

Ministrul a remarcat că aderarea la UE a făcut din Portugalia o democrație solidă și consolidată, mai sigură și mai prosperă.

„Este ceea ce vom încerca să replicăm în Republica Moldova”, a explicat Nicu Popescu.

De asemenea, ministrul de Externe este de părere că țara „este deja parte a structurilor practice ale Uniunii Europene” și acest lucru a fost vizibil în această iarnă, când „90% din energia electrică a venit din România”, care este stat membru al UE, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Nicu Popescu a respins afirmațiile precum că atenția UE este concentrată doar pe Ucraina și a spus că la Bruxelles se face „posibilul și imposibilul pentru a ajuta” procesul de aderare a Republicii Moldova. Astfel, Chișinăul vrea să întoarcă pe măsură: „Dorința noastră este acum să creștem participarea la misiunile de pace ale UE, de exemplu în Somalia, Bosnia și Herțegovina".

3
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?