X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Prim-ministra Gavrilița va participa la Bruxelles la reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova-UE

26 oct. 2021,, 10:08   Politică
3342 11

Începînd de marți, premierul Natalia Gavrilița va efectua o vizită de patru zile la Bruxelles pentru a participa la cea de-a șasea reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Ea va conduce o delegație reprezentativă a Guvernului, care va include, în special, trei vicepremieri - Nicu Popescu, Vlad Kulminski și Andrei Spînu, precum și miniștrii Justiției și Economiei - Sergiu Litvinenco și Sergiu Gaibu. În cadrul reuniunii este planificată discutarea acțiunilor prioritare pe care Republica Moldova ar trebui să le întreprindă pentru atingerea obiectivelor stabilite de implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Înainte de reuniunea programată pentru 28 octombrie, Popescu a efectuat o vizită la Bruxelles în urmă cu două săptămîni pentru a pregăti forumul. Ministrul de Externe a declarat în urma întîlnirilor cu reprezentanți de rang înalt ai UE, inclusiv cu Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, că partenerii europeni "și-au confirmat deschiderea de a sprijini reformele în Republica Moldova și țara ar trebui doar să beneficieze de pe urma acestei deschideri".

"Îndeplinirea angajamentelor asumate față de UE coincide cu mandatul primit de Guvern de la cetățeni, care nu poate decît să faciliteze calea noastră europeană", a spus atunci Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?