X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

PSRM anunță dacă va susține prelunigrea stării de urgență

13 apr. 2022,, 11:45   Politică
3198 0

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, dacă aceasta va avea interese politice.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, notează Noi.md cu referire la sinteza.md.

Secretarul executiv al PSRM a declarat că, la 24 februarie, BCS a susținut solicitarea Guvernului de a declara stare de urgență în țară pentru a ajuta poporul ucrainean și pentru a menține echilibrul în societate. Însă acum, dacă Guvernul va dori să aibă mîna liberă pentru a adopta unele decizii politice, ocolind Parlamentul, opoziția nu va susține acest proiect.

”Starea de urgență oferă Executivului posibilitatea de a lua decizii peste cadrul legal, atunci cînd este necesar să intervină cu acțiuni de urgență. În situația în care această stare de urgență este folosită în scopuri politice, evident că nu vom susține și vom argumenta în plen de ce nu vom susține de data aceasta. Noi am dorit un consens, să ajutăm cetățenii din Ucraina, să asigurăm echilibrul în societate. Ceea ce propune astăzi guvernarea nu este despre echilibru”, a declarat deputatul.

Natalia Gavrilița a declarat recent că va merge în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență, care urmează să expire în data de 24 aprilie.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?