X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Recean a participat la un forum găzduit de președinta Comisiei Europene

26 oct. 2023,, 16:15   Politică
2493 1

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova, a participat la Forumul Global Gateway, găzduit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Evenimentul, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile”, a reunit, la Bruxelles, reprezentanții guvernelor din întreaga lume, organizații internaționale, instituții de finanțare, reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile, notează Noi.md.

„Pentru a consolida conectivitatea regională, avem nevoie de investiții și mai mari în infrastructura feroviară, rutieră și portuară existentă și interconectarea acestora cu nodurile strategice de transport. Obiectivele noastre pot fi realizate datorită parteneriatelor și al unui scop comun pentru care lucrăm împreună”, a spus Dorin Recean.

Șeful Executivului s-a referit și la Planul autorităților pentru redresarea economică, inițierea de noi proiecte de infrastructură, care se aliniază cu asigurarea benzilor de solidaritate. Totodată, recent, în cadrul Platformei de sprijin pentru Moldova, a fost propusă crearea unui Fond pentru Infrastructură care va mobiliza asistența pentru proiecte majore.

Forumul Global Gateway conectează statele participante, încurajînd investițiile publice și private într-o rețea globală de transport și lanțuri de aprovizionare, energie verde, telecomunicații moderne, educație și cercetare.

1
0
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?