Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Recean: ”În curînd, noi companii străine ar putea investi în Republica Moldova”

4 iul. 07:45   Politică
1981 1

Premierul Dorin Recean spune în pofida stării de incertitudine cauzate de război, autoritățile încearcă să atragă noi investitori.

Potrivit premierului, în curînd, noi companii străine ar putea investi în Republica Moldova în domeniul energeticii, infrastructurii și electronicii, notează IPN.

Premierul Dorin Recean pune plecarea companiei Fujikura din Republica Modova pe seama războiului din Ucraina. Șeful Executivului dă asigurări că o mare parte din angajații care lucrau la Fujikura și-au găsit alte job-uri.


„Această plecare o avem din sentimentul de insecuritate și corespunzător, compania-mamă a dispus ca toate comenzile care anterior veneau în Republica Moldova să fie plasate în alte părți. Noi continuăm să muncim foarte mult ca să atragem alți investitori. Majoritatea lucrătorilor care au lucrat acolo sînt angajați în alte companii similare, care au deficit de forță de muncă”, a spus Dorin Recean în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

Premierul spune că plecarea companiei Fujikura este compensată de venirea în Republica Moldova a altor investitori sau de majorarea personalului companiilor deja existente pe piață. Șeful Guvernului spune că în următoarea perioadă noi companii străine intenționează să investească în Republica Moldova.

„În ultimele 18 luni avem mai multe companii care au venit în Republica Moldova. Mi-am făcut lista: Erich Jaeger din România, Lear Corporation și-a mărit numărul de oameni, Amdaris, care și-a crescut operațiunile și altele. Prin urmare, oamenii care și-au pierdut locurile de muncă, printr-o recalificare pot să se angajeze la alte companii. În următoarea perioadă cred că urmează să avem investitori noi, cred că în zona energetică, în zona de infrastructură și în zona de electronică. N-o să anticipez, dar urmează”, a mai spus prim-ministrul Republicii Moldova.

Acum cîteva luni, compania niponă Fujikura, care activa în domeniul producerii cablajelor pentru sectorul automotive, s-a retras din Republica Moldova. De la declanșarea războiului din Ucraina, compania Fujikura a redus numărul angajaților de la 1200 la 200, ca ulterior să-și sisteze definitiv activitatea.

0
2
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?