X 
Cutremure stiri: 502

Reprezentanții CEC au participat Adunarea anuală a autorităților electorale

25 oct. 2022,, 17:15   Politică
1890 0

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandr Berlinschii și Veronica Oală, șefa adjunctă a Direcției management alegeri din cadrul aparatului CEC, participă la cea de-a 10-a ediție a Adunării anuale a autorităților electorale, care se desfășoară, în perioada 25-26 octombrie 2022, la Tsinandali, Georgia.

Subiectele discutate de către oficialii electorali țin de implementarea tehnologiilor informaționale în alegeri, dezinformarea și influența acesteia asupra proceselor electorale.

În acest context, în cadrul primului panel de discuții, secretarul CEC a vorbit despre eforturile CEC Moldova privind digitalizarea proceselor electorale în țara noastră.

Secretarul CEC a vorbit despre sistemele digitale care funcționează la moment și fac activitatea Comisiei mai eficientă. Este vorba despre SIAS „Alegeri”, SIAS „Observator”, Modulele ”Buletinul de vot”, ”Rotatia”, „Documentarea”, Registrul Funcționarilor Electorali.

Alexandr Berlinschii a punctat că aceste sisteme sunt constant îmbunătățite pentru a fi cît mai accesibile actorilor implicați în procesul electoral.


La Adunarea anuală a autorităților electorale participă experți din mai multe țări, care timp de 2 zile vor împărtăși experiența statelor lor privind metodele de îmbunătățirea a proceselor electorale prin digitalizarea acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав