Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Sandu comentează zvonul privind neînțelegerile dintre PAS și platforma DA

28 mar. 2019,, 10:40   Politică
3699 5

Dezbaterea publică la subiectul separării blocului ACUM în două fracțiuni parlamentare este una artificială, a reacționat liderul PAS, Maia Sandu, citată de Noi.md.

„Noi sîntem două partide politice separate”, a spus ea într-un interviu recent pentru Europa Liberă. Totodată, președinta PAS a calificat drept neîntemeiate presupunerile unor analiști politici precum că în interiorul blocului ACUM ar exista unele disensiuni.

„Unitatea s-a păstrat. Blocul ACUM, Blocul electoral ACUM s-a transformat în Blocul politic ACUM. Nu știu de ce se insistă foarte mult pentru a inventa aceste disensiuni și diferențe, există bloc, există un angajament clar de a merge împreună la locale. În Parlament se va lucra în două fracțiuni, dar cu inițiative comune, cu decizii comune, coordonate la nivelul blocului, așa cum am scris în acest acord. Eu cred că mai puține întrebări trebuie să apară despre cum conlucrăm noi”, a explicat Sandu.

Ea a mai menționat că în cadrul blocului ACUM nu s-a discutat și nu au fost create așteptări că se va face fuzionarea partidelor. Oamenii trebuie să înțeleagă că PAS și platforma „DA” sînt două partide care în prezent cooperează.

„Nu înțelegem de unde obsesia asta ca să existe o singură entitate. Sînt două partide politice diferite pentru moment. În toată lumea civilizată, diferite partide politice reușesc să conlucreze, să guverneze sau să facă echipă comună în opoziție fără ca să se transmită vreun mesaj greșit și eronat. Toată lumea discută de parcă doar acum a descoperit că PAS este un partid separat și Platforma DA este un partid separat. Nu! Sîntem partide create de acum trei ani de zile, dar care au reușit să meargă în tot acest răstimp împreună”, a conchis Sandu.


Ea a mai subliniat că cele două formațiuni vor continua să coopereze și la alegerile locale, așa cum au făcut-o la alegerile parlamentare și cele prezidențiale.

Unii analiști politici au explicat decizia blocului de a se separa în Parlament prin faptul că "nici Maia Sandu, nici Andrei Năstase nu vor dori să se afle în umbra celuilalt: ei au nevoie de activități solo". Comunitatea experților nu exclude că, treptat, reieșind din prezența deputaților ACUM care nu sînt membri de partid, în parlament va fi creat un al treilea grup, care va reprezenta ”societatea civilă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав