X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Sandu: „Locul R.Moldova este în UE, în familia țărilor libere și democratice”

9 mar. 2023,, 07:25   Politică
3554 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în cadrul discuției publice dedicată procesului de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană:

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, în familia țărilor libere și democratice. Aceasta este alegerea cetățenilor noștri, a femeilor și bărbaților curajoși și implicați din Moldova, care au pus umărul la păstrarea democrației și la confirmarea parcursului nostru european. Autoritățile vor face totul pentru ca țara noastră să avanseze în ritm rapid pe această cale”, a spus șefa statului.

Alături de Președinta Maia Sandu s-au aflat ministrul Nicu Popescu și mai multe ministre și secretare de stat din state europene, care sînt în vizită în Moldova. Evenimentul, organizat de Ziua Internațională a Femeii, a pus în discuție progresele înregistrate în agenda noastră de aderare și rolul femeilor în modernizarea și integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Am vorbit și despre acțiunile pe care le planificăm pentru a curma violența de gen și a oferi femeilor mai multe oportunități economice. Angajamentul nostru, pe 8 martie și în fiecare zi, este să asigurăm femeilor și bărbaților din Moldova un trai mai sigur și mai bun în țara lor”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

7
0
0
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?