X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Sandu: „R. Moldova apreciază ajutorul acordat sistematic de către Letonia”

7 apr. 2022,, 11:29   Politică
1927 0

R. Moldova apreciază buna cooperare și ajutorul acordat sistematic de către Letonia. În cadrul unui briefing de presă, șefa statului, Maia Sandu, i-a mulțumit omologului său leton, Egils Levits, pentru sprijinul acordat, menționînd că țara noastră este gata să colaboreze și în continuare cu Letonia, mai ales în domeniul combaterii corupției.

„Sîntem interesați să cooperăm și să colabărăm în domeniul combaterii corupției pentru a identifica și recupera bunurile furate și a sancționa persoanele care au jefuit statul și cetățenii RM. Țara noastră depus cererea de aderare la UE și contăm pe sprijinul d-stră și a guvernului de la Riga de a obține statutul de țară candidat”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a pomenit și despre războiul din țara vecină, care a luat viața a mii de persoane, inclusiv copii, menționînd că este recunoscătoare moldovenilor care și-au deschis casele pentru a primi refugiații ajunși în țara noastră.

„Avem nevoie de pace! Trecem printr-o perioadă foarte grea pentru regiunea noastra, dar mai ales pentru Ucraina. Mii de oameni nevinovați au fost uciși, sute dintre ei copii. Milioane de oameni și-au părăsit țara din cauza războiului. Acest război trebuie oprit. Am chemat la restabilirea păcii, iar moldovenii s-au solidarizat cu refugiuații ucraineni. Aproape 95 mii de refugiați rămîn în RM. Am cerut ajutorul partenerilor externi pentru a reloca o parte dintre refugiați”, a adăugat Maia Sandu.

La rîndul său, președintele Letoniei, Egils Levits, a reiterat sprijinul țării sale pentru R. Moldova în parcursul european, menționînd totodată că 500 de refugiați ajunși în RM vor fi primiți în Letonia, 30 dintre ei refugiați vor ajunge chiar astăzi cu avionul prezidențial.


„Noi sprijinim decizia Moldovei de a dpeune cerere la aderarea la UE, chemăm și alte state membre de a lua o decizie rapidă privind această cerere și să reluăm negocierile cît mai curînd posibil. Noi urmărim cu atenție și această decizie a Comisiei Europene și pe care o așteptăm cît mai curînd posibil. Noi vedem RM ca parte a UE. Sîntem convinși că într-un timp nu foarte îndepărtat ambele state vom fi parte a UE. Moldova a fost și va rămîne o țară prioritară pentru colaborare”, a declarat Levits.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?