X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Scrisoare deschisă către premierul Pavel Filip

23 aug. 2018,, 16:01   Politică
5076 3

Șase asociații obștești ai veteranilor de război pentru independența Republicii Moldova au transmis o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip, prin care roagă Guvernul să continue cu fermitate acțiunile „de înveșnicire a memoriei Eroilor Independenței în Monumente, literatură și artă, dar și, cel mai important, în educația patriotică a tinerei generații”.

În cadrul unui briefing de presă, Victor Sprincean, care a vorbit în numele veteranilor celor șase organizații, a spus că apreciază deschiderea Guvernului pentru soluționarea problemelor de protecție socială, dar și acțiunile de restabilire a încrederii veteranilor în instituțiile statului. Veteranul a menționat desemnarea a mai mulți consilieri pe problemele veteranilor în unele ministere, precum și stabilirea platformelor de comunicare a veteranilor cu mai multe agenții guvernamentale.

„Comunicarea sinceră și deschiderea manifestată de Guvern a permis identificarea celor mai stringente probleme, dar și găsirea soluțiilor necesare”, se arată în scrisoare. Veteranii au apreciat asigurarea dreptului la privatizarea gratuită a spațiului locativ, stabilirea indemnizației nominale lunare de 500 de lei, majorarea pensiei invalizilor de război, restabilirea dreptului tuturor veteranilor de război la bilete de tratament sanatorial, începînd cu 2 august 2017 etc.

Victor Sprincean a menționat că veteranii au primit și vor primi ajutor și prin facilitățile conexe adresate tuturor cetățenilor țării, cum ar fi: micșorarea prețului la medicamente, a tarifului la gazele naturale și energie electrică. Ei consideră că pe aceeași listă se înscrie reforma sistemului de pensii și recalcularea acesteia în favoarea cetățeanului, implementarea proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, a proiectului „Prima Casă”, reforma fiscală care le asigură un venit mai mare familiilor etc.

„Noi vom rămîne o parte constructivă a societății și vom susține eforturile Guvernului pentru consolidarea statului, păcii civice și apărarea valorilor naționale”, menționează veteranii.


Scrisoarea a fost semnată de: Uniunea Veteranilor „Sfîntul Gheorghe”, Asociația Federația Veteranilor și Rezerviștilor Structurilor de Forță, Asociația „Credință Patriei”, Asociația Obștească Uniunea Veteranilor din Afganistan, Asociația Obștească Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova și Mișcarea Refugiaților Transnistreni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?