X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ședința Parlamentului va fi reluată joi. Urmează să fie alese organele de conducere

26 iul. 2021,, 11:08   Politică
2779 9

Deputații s-au întrunit astăzi în ședința de constituire a Parlamentului. După ce a fost audiat raportul președintelui Curții Constituționale, cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor, Parlamentului de legislatura a XI-a a fost declarat legal constituit.

Totodată, președintele Maia Sandu a ținut un discurs la tribuna centrală.

După desfășurarea părții solemne, liderul PAS, Igor Grosu, a propus ca lucrările ședinței să fie reluate joi, 29 iulie. Potrivit lui, în zilele următoare urmează să se decidă componența nominală a comisiilor parlamentare și a Biroului permanent.

"Regulamentul Parlamentului prevede 10 zile pentru constituirea fracțiunilor parlamentare, alegerea organelor de conducere. În zilele următoare vom decide asupra componenței nominale a comisiilor parlamentare, a Biroului permanent. Propunem să luăm o pauză pînă joi", a subliniat Grosu.

Propunerea a fost însă criticată de socialiști. „S-a vorbit atît de mult că Parlamentul trebuie să lucreze. Ne-ați convocat aici că se ne aduceți încă o dată la cunoștință platforma voastră electorală?! Am venit să muncim, să aprobăm organele de conducere și să trecem la examinarea subiectelor. Rușine!”, a declarat deputatul Vlad Bătrîncea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?