Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Socialiștii cer demisia lui Andrei Spînu

27 noi. 2023,, 15:15   Politică
3209 1

PSRM cere demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea.

Motivul invocat este că Guvernul nu a gestionat corespunzător criza provocată de ninsorile abundente din ultimele zile. Socialiștii au făcut referire și la incidentul tragic produs în raionul Căușeni, unde două persoane au fost găsite fără suflare în automobilul rămas blocat în nămeți.

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spinu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori.

(...)Nu s-a trecut fără victime: două persoane au murit, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de rănire. Sîntem convinși că tragedia, survenită din cauza pregătirii insuficiente și a eșecului organizării degajării drumurilor, este o dovadă clară a ineficacității acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, se arată într-o declarație a PSRM.

PSRM a criticat ți faptul că autoritățile statului nu a emis nicio declarație în legătură cu incidentul tragic produse la Căușeni.


„Deosebit de revoltător este faptul că nu a existat nicio reacție din partea conducerii Republicii Moldova sau a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Se pare că CSE este convocată doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, eliminării unor concurenți electorali și închiderii a 12 posturi de televiziune și a mai multor portaluri de știri”, se arată în declarație.

37
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?