X 
Cutremure stiri: 500

Șor, amendat pentru finanțare ilegală a partidului său

29 oct. 2018,, 10:31   Politică
3391 0

Instanța l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul pornit pe finanțarea ilegală a partidului său. Sentința a fost pronunțată vineri, 26 octombrie, urmare a sesizării făcute de președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.

Judecătorii l-au amendat pe Șor cu 9000 de lei, însă au refuzat să-i cofiște cei 200 de mii de lei - suma constată ca fiind de proveniență ilegală.

Decizia a fost pronunțată în lipsa lui Șor deoarece el a refuzat să vină la judecată. Totodată, instanța a constatat că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenție din 21 iunie 2018, fără a-l obiecta în vreun fel. Altfel spus, Șor și-a recunoscut vina în mod tacit.

Primarul de Orhei a fost recunoscut vinovat de comiterea contravenţiei prevăzute de art. 48, Cod contravenționa - utilizarea fondurilor nedeclarate, neconforme sau venite din străinătate pentru finanţarea partidelor politice.

Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău timp de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru).


Probele din dosar au relevat faptul că pe data de 4 mai, Alexei Evseev, cetățean al Federației Ruse a acordat un împrumut bănesc în valoare de 200.000 MDL întreprinderii "AirKlassika Group SRL". În aceeași zi, "AirKlassika Group SRL" a depus suma împrumutului primit - în mărime de 200.000 MDL - pe contul său de decontare și acordă, prin intermediul transferului bancar, împrumut bănesc în sumă de 200.000 MDL întreprinderii „Air Clasica” SRL.

Tot pe 4 mai, suma de 200.000 este transferată în calitate de donație bănească pe contul electoral al partidului Șor. Destinația plății: pentru concurentul electoral Reghina Apostolova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав