X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Spînu: "Nimeni nu își dorește trecerea la învățămîntul online, e un plan de criză"

8 aug. 2022,, 09:46   Politică
4406 0

Propunerea privind trecerea la învățămîntul online în eventualitatea agravării situției pe piața energetică - este o măsură de criză care nu neapărat va fi pusă în aplicare, a anunțat astăzi ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Subiectul a fost pus în discuție astăzi, la ședința de totalizare a rezultatelor activității Guvernului Gavrilița la un an de la preluarea mandatului.

„Oamenii sînt foarte preocupați de iarna care vine, dar în spațiul public sînt foarte multe manipulări. De ce în condițiile în care noi avem un contract pe 5 ani, noi avem nevoie de un astfel de scenariu? Vor fi trecute școlile pe online?”, l-a întrebat premierul Natalia Gavrilița pe ministrul Infrastructurii.

Spînu a precizat totuși că în perioada următoare, în septembrie-octombrie, toți copiii vor merge la școală fără niciun fel de învățământ online.

„Acest guvern este corect și sincer față de cetățeni, noi am ieșit cu acest program nu pentru a speria, nu pentru a crea panică, dar pentru a fi pregătiți. Noi vedem că consumatorul (Gazprom) deja a sistat sau a redus livrarea de gaze. Eu cred că este de bun simț și corect ca noi să avem acest plan de contingență indiferent de ce ne așteaptă în viitor. În perioada următoare și deja s-a anunțat planul referitor la acordarea sprijinului pentru cetățenii care se încălzesc cu lemn, la învățămîntul online - nimeni nu își dorește ca să se treacă la învățămîntul online. Toți copiii vor merge la școală, de asemenea credem că și în noiembrie vom face la fel, s-ar putea să apară o situație de criză. Mergem cu acest plan doar pentru a asigura cetățenii că crizele vor fi rezolvate”, a explicat Spînu.


Premierul a subiliniat că planul propus privind trecerea la învățămîntul online va fi implementat în caz de strictă necesitate și doar în acele școli unde nu există alternativă.

„O facem doar pentru a preveni și a fi pregătiți”, a menționat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?