Cutremure stiri: 504

Un fost deputat, pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită

15 oct. 15:28   Politică
2 ore in urma 1319 0

Un fost deputat al Parlamentului Republicii Moldova va compărea pe banca acuzaților, după ce Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis dosarul în instanță. Acesta este acuzat de îmbogățire ilicită.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada 2014-2019 parlamentarul a acumulat, atît personal, cît și prin intermediul unei rude, bunuri care depășesc cu aproape 2 milioane de lei veniturile sale legale, notează noi.md cu referire la radiomoldova.

Procurorii susțin că există o diferență nejustificată de 1,9 milioane de lei între averea fostului deputat și veniturile declarate în perioada cît acesta a ocupat funcții publice. Deși el nu și-a recunoscut vina, dosarul a fost trimis pentru examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul deputat riscă o amendă de pînă la 500.000 de lei sau o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 15 ani, cu interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 10-15 ani. Totodată, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile și sume de bani, inclusiv o proprietate evaluată la peste 1,4 milioane de lei.

6
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав