Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Un oficial german va efectua o vizită în Moldova

2 aug. 2018,, 16:50   Politică
2442 0

Secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania, Maria Flachsbarth, va efectua în perioada 2-3 august o vizită oficială în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadei Germaniei la Chișinău, în cadrul vizitei, oficialul va avea o discuţie cu reprezentanţii Guvernului precum şi întîlniri cu opoziţia şi societatea civilă.

În cursul întrevederii cu viceprim-ministrul Iurie Leancă se va discuta despre statul de drept, alegeri democratice şi anularea alegerilor primarului de Chişinău. În timpul acestei întîlniri, reprezentanților Executivului de la Chișinău îi vor fi transmise aşteptările Guvernului Federal cu referire la subiectele nominalizate.

La fel, oficialul german va avea întîlniri cu politicieni din opoziţie şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu care va examina evoluţiile politice în contextul alegerilor primarului de Chişinău.

Totodată, Maria Flachsbarth va vizita diverse proiecte finanţate din surse germane, printre care o întreprindere, ce acordă locuri pentru învăţămîntul dual în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). De asemenea, oficialul va efectua o vizită la centrul educațional „Johannes Paul II” şi la „Casa Providenţei”, care este o instituţie de îngrijire şi cantină socială pentru persoanele în etate.


Tot în cadrul vizitei, oficialul va înmîna la 18 primari diplome pentru proiecte de măsuri de infrastructură socială în valoare de 1,6 milioane de euro din banii contribuabililor germani. Banii vor fi oferiți în urma desfășurării concursului Fondului de Investiţii Sociale din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?