Cutremure stiri: 502

Un partid politic a fost exclus din cursa electorală pentru capitală

25 sep. 2019,, 10:20   Politică
4188 0

Partidul „Patrioții Moldovei” au fost excluși din cursa electorală pentru alegerile primarului și consilierilor municipali din Chișinău. Hotărîrea a fost adoptată marți, 24 septembrie, de către Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr.1.

Potrivit vicepreședintelui CECE, Ina Babin, reprezentanții „Patrioților Moldovei” au prezentat procesul-verbal cu privire la desemnarea candidaților săi din 15 august, în timp ce, potrivit Codului Electoral, acest lucru urma să fie efectuat abia după constituirea CECE, după 30 august.

Astfel, din cursa electorală a fost exclus atît candidatul pentru funcția de primar, jurnalistul Serghei Scripnic, cît și candidații la funcția de consilieri din partea formațiunii.

În acest sens, la moment în cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișinău au rămas 19 persoane. Zilele acestea CECE Chișinău ar urma să se pronunțe și cu privire la participarea în scrutin a lui Ruslan Codreanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав