X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Urechean, împotriva organizării unui referendum în ziua alegerilor

12 noi. 2018,, 13:40   Politică
2576 3

Fostul primar al capitalei Serafim Urechean critică ideea organizării în ziua alegerilor parlamentare a unui referendum cu privire la introducerea vectorului european în Constituție, notează Noi.md.

Potrivit lui Urechean, instrumentul referendumului a fost compromis în Republica Moldova, iar oamenii nu mai au încredere în acest mecanism. Cu atît mai mult, plebiscitul nu poate fi organizat în ziua alegerilor.

„Nu cred că va aduce o plus valoare alegerilor, deoarece coincidența acesta poate aduce și unele lucruri negative, este tot un fel de agitație în favoarea cuiva, a celui partid care a promovat această idee. Referendumul este un lucru negativ pentru R. Moldova pentru, deoarece organizarea lui a fost compromisă de la bun început prin atitudinea foștilor conducători ai țării de atunci. De aceea, mă uit suspect la această chestiune, deoarece poate influența și rezultatul prezenței alegătorului la vot și poate fi și puțin eroare la acest capitol”, a declarat Urechean în cadrul emisiunii „Important”, la TVC21.

De asemenea, politicianul s-a arătat neîncrezător și față de introducerea vectorului european în Constituție. „S-ar putea de făcut mult mai mult în problemele integrării europene, decît introducerea acestei sintagme în Constituție. Ea de fapt nu schimbă nimic și Constituția nu este atît de respectată în Moldova de clasa politică și nu numai, atăt în plan intern cît și extern”, a adăugat Urechean.

Potrivit lui, dacă și politicienii au dorit să consulte opinia poporului, trebuiau să o facă etapa semnării Acordului de asociere cu UE.


„Se observă o reducere a interesului alegătorilor față de problema integrării. Preferințele variază o lună într-o direcție, iar apoi în alta, iar asta vorbește despre instabilitatea acestei poziții. Este regretabil că atunci cînd s-a semnat programul de asociere, nu s-a făcut prin referendum”, a conchis Serafim Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?