X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Voronin: Cel mai prețios document pentru cetățeni trebuie să devină buletinul de vot

3 iul. 2018,, 10:46   Politică
3726 4

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin a fost întrebat: Cu ce credeți că se vor solda alegerile parlamentare și cum vedeți viitorul RM?

„În alegeri, noi partidele politice sîntem în conflict, și nu aș spune că din cauza doctrinelor, mai mult sînt conflicte personificate. Însă noi toate partidele fără excepţii totuşi nu facem cel mai important lucru. Mă refer la educația politică a cetățenilor Ţării. Conștiința politică a cetățenilor noștri este foarte primitivă, oamenii votează după promisiuni goale, interese, permit să fie cumpăraţi pur și simplu. A venit timpul ca să se conștientizeze, că cel mai prețios document pentru cetățeni trebuie să devină buletinul de vot. Poate şi mai prețios decît pașaportul sau buletinul de identitate. Dacă noi, politicienii, nu o să promovăm acest lucru cu alegătorii, o să avem tot timpul aceiaşi situaţie ca şi acum, poate şi mai tragică. Ce urmărim noi 9 ani de zile: miliarde furate, sărăcie totală, reducerea numărului de cetățeni, banditism, crime, etc. Este posibil de tolerat şi mai departe această situaţie?”, a declarat el.

Potrivit lui, „alegătorul, în ziua alegerilor, prin buletinul de vot, își hotărăște soarta – şi a lui, şi a familiei sale, şi a Ţării”. „Noi cu alegătorii nu trebuie să lucrăm doar în campania electorală, să dăm buzna peste ei, să le spunem şi să le promitem multe de toate. Noi trebuie să-i abordăm constructiv pe alegatori, să fim cinstiţi faţă de ei, ceea ce de fapt fac structurile noastre de partid, ceea ce facem noi comuniştii. Şi important ca după alegeri să nu dăm uitării angajamentelor preelectorale şi oameni cu problemele lor de fiecare zi. Pentru că viaţa continuă şi după alegeri, apar noi probleme, situaţii. Această îi obligă pe cei aleşi să fie tot timpul cu mintea, cu sovestea pas în pas cu cerinţele societăţii şi a fiecăruia cetăţean”, a mai declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?