X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Voronin cere curățarea clasei politice din Moldova prin adoptarea unei legii a lustrației

13 apr. 2023,, 14:45   Politică
3926 0

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunțat astăzi despre inițierea unui proiect de lege privind lustrația.

Potrivit lui, toate persoanele care și-au pătat reputația afîndu-se în funcții publice din 2009 încoace nu au dreptul moral să se mai regăsească în structurile guvernamentale.

"În viitorul apropiat voi iniția elaborarea unui proiect de lege privind lustrația, care va afecta perioada statului confiscat. Consider că persoanele care s-au pătat prin activitatea lor în funcții publice de răspundere în toate cele 14 Guverne după 2009 nu au dreptul moral să ocupe funcții publice", a declarat Voronin în cadrul unui briefing.

Liderul PCRM s-a mai pronunțat pentru interzicerea prin lege a partidelor politice care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova, precum și pentru introducerea pedepselor pentru unionism în Codul penal.

De asemenea, Vladimir Voronin a declarat că va propune introducerea interdicției legale a dublei cetățenii pentru primele persoane ale statului - președintele, prim-ministrul, președintele Parlamentului și deputații, miniștrii precum și pentru șefii structurilor de aplicare a legii.


83
4
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?