Cutremure stiri: 501

Curtea de Apel a respins contestația PSRM

20 sep. 22:57   Politică
6 ore in urma 725 0

Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată contestația Partidului Socialiștilor împotriva hotărîrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind revizuirea numărului secțiilor de vot care vor fi deschise în Rusia la scrutinul din 20 octombrie, scrie IPN.

Astfel, completul judiciar a apreciat ca întemeiată hotărîrea CEC în ceea ce privește numărul de secții de vot care vor fi deschise în Rusia pentru alegerile prezidențiale.

În hotărîre este menționat că avînd în vedere avizele Ministerului Afacerilor Externe și Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Comisia Electorală Centrală a organizat cinci secții de votare în Federația Rusă.

„Locații au fost selectate în regiuni mai îndepărtate de zonele afectate de acțiunile militare, astfel că prezintă un risc redus pentru securitatea vieții și sănătății alegătorilor și a personalului electoral. Decizia a fost luată ținînd cont de aspectele logistice esențiale pentru securizarea procesului electoral și integritatea documentelor electorale”, se arată în hotărîrea Curții de Apel.

Amintim că la data de 18 septembrie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a adresat Curții de Apel Chișinău cu solicitarea de a revizui numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în Federația Rusă pentru scrutinele din toamna anului curent. Partidul a afirmat că „dreptul cetățenilor de a participa la alegeri în Federația Rusă este limitat nejustificat”.

5
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав