Cutremure stiri: 501

Ceban spune cine se face vinovat de mirosul insuportabil din capitală

1 oct. 2019,, 16:28   Politică
2200 0

Contractul privind reabilitarea stației de epurare, semnat în 2016 de fosta conducere a ”Apă-Canal Chișinău”, trebuie să fie revăzut.

Candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, spune că valoarea contractului este de peste 24 de milioane de euro, iar reputația companiei cu care a fost semnat documentul trezește semne de întrebare.

”Unele persoane din conducerea acestei companii au fost în vizorul DNA din România, iar dintre companiile din 13 țări, care au participat la concurs, nu știu de ce, anume această companie a fost selectată să facă aceste lucrări de reamenajare a stației de epurare. Acum această companie încearcă să încaseze de la municipalitate alte 3 milioane de euro pentru nu știu ce fel de chestiuni de procedură, ceea ce mi se pare teribil în acest sens. Eu îmi propun să reexaminez acest proiect și să revin să-i conving pe cei care au donat acești bani că trebuie o altă abordare și, eventual, o altă companie să se ocupe de asta.”, a declarat presei Ion Ceban.

Ion Ceban consideră că mirosul insuportabil din Capitală, din ultimele săptămâni, se datorează incomeptenţei directorilor întreprinderilor responsabile de acest domeniu. Ceban consider că aceştia trebuie să fie înlocuiţi de manageri competenți.

De asemenea, acesta a optat pentru modificarea legislației în acest domeniu, deoarece modificările care au intrat în vigoare în perioada 2011-2012 conțin lacune, care permit unor agenți economici să deverseze ape uzate în bazinele acvatice din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав