Cutremure stiri: 504

Cernăuțeanu vrea ca Plîngău să prezinte scuze Poliției

12 oct. 10:29   Politică
5 ore in urma 1739 0

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plîngău este somat de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, să prezinte scuze angajaților IGP.

Cernăuțeanu susține că îi va expedia lui Plîngău o cerere prin care îi va solicita oficial să facă acest lucru.

Se întâmplă după ce politicianul a declarat că trei activiști ai formațiunii ar fi fost reținuți de polițiști după ce ar fi lipit pliante electorale într-un spațiu special amenajat și ținuți trei ore la audieri, anunță NOi.md cu referire la tv8.md

„S-au întrecut anumite linii roșii. Colegi din organizația municipală, oameni înscriși în voluntarilor prezentate la CEC de către Blocul Împreună, au fost ținuți la Inspectoratul de Poliției fără niciun motiv. Nu avem nicio explicație din partea Poliției”, a declarat Dinu Plîngău.

Plîngău a acuzat oamenii legii că ar fi recurs la reținerea celor trei în scop de intimidare.


De cealaltă parte, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu neagă faptul că activiștii ar fi fost ținuți trei ore la audieri și spune că au fost eliberați după circa 40 de minute, adică imediat ce au fost documentați, iar oamenii legii au constatat că nu au comis nicio ilegalitate. Cernăuțeanu îl acuză pe Plîngău de manipulare și spune că așteaptă de la acesta scuze publice în adresa poliției.

„O să vă prezentăm cererea către dvs ca să cereți scuze pentru manipularea pe care o faceți și să vă aduceți scuzele publice poliției”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

În replică, Dinu Plîngău i-a spus lui Viorel Cernăuțeanu să nu facă politică.

4
3
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав