X 
Cutremure stiri: 503

Viorel Cibotaru: "Moldova ar putea adera la Programul Consolidat al NATO

15 iun. 2023,, 10:45   Politică
3112 2

Moldova ar putea adera la Programul Consolidat al Alianței Nord- Atlantice (NATO), afirmă ambasadorul țării noastre în Belgia, Viorel Cibotaru.

Odată ce țara noastră va intra în acest program, va beneficia de informații la nivelul NATO, va consolida securitatea, economia și va atrage investiții, a menționat Ciubotaru. Potrivit acestuia, subiectul va fi pe agenda Summitului NATO de la Vilnius din 11 - 12 iulie.

„Noi, de fapt, am atins de acum nivelul țărilor care sînt instituționalizate în acest instrument de parteneriat consolidat. Dacă Republica Moldova își va dori să facă parte din acest club select al partenerilor, NATO va examina, sper eu, cu cea mai mare deschidere cum o face pînă în ziua de astăzi”, a mai declarat Viorel Cibotaru.

În prezent, din Parteneriatul Consolidat fac parte 6 țări precum Suedia, Finlanda, Ucraina, Georgia, Australia și Iordania, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.

Amintim că în data de 11 - 12 iulie, la Vilnius, va avea loc Summitul NATO. La acest eveniment va participa și Republica Moldova. Unul dintre cele mai importante subiecte ale summitului este consolidarea securității nu doar la nivelul alianței, dar și la nivel global.


5
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав