Cutremure stiri: 505

Despre ce au discutat liderul Transnistriei și ambasadorul SUA?

19 mar. 2019,, 11:20   Politică
3008 2

Președintele Republicii Moldovenești Nistrene nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan. Tema principală a conversației lor a ţinut de perspectiva continuării procesului de negociere în formatul "5+2" după alegerile parlamentare din Moldova, notează Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, Vadim Krasnoselski a subliniat că „Transnistria este interesată de dezvoltarea situației politice în statul vecin din punctul de vedere al construirii unui dialog în continuare".

„Negocierile în formatul „5+2", la nivelul reprezentanților politici, deocamdată, nu au loc, deoarece în legătură cu alegerile parlamentare nu a fost încă desemnat un reprezentant politic al Moldovei. Astăzi, există grupuri de experți, dar aceștia sînt specialiști tehnici. Sîntem interesați de deciziile finale, de punerea în aplicare a acordurilor încheiate anterior și de semnarea unor noi decizii de protocol", a remarcat șeful autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

La rîndul său, Derek Hogan i-a mulţumit lui Vadim Krasnoselski pentru întîlnire, după care a subliniat că este important pentru Ambasada SUA să mențină contacte bune cu Transnistria. ”Sîntem parteneri interesați în formatul „5+2” și dorim ca acest proces să avanseze. Au fost organizate alegerile parlamentare și, înainte de formarea noului guvern moldovenesc, dorim să discutăm cu partea transnistreană o serie de probleme de actualitate din agenda negocierilor și să înțelegem poziția pe care o au asupra lor", a declarat ambasadorul SUA.

El a adăugat că numirea unui nou reprezentant politic din partea Republicii Moldova depinde în întregime de procesele democratice care au loc în RM.
În cursul întîlnirii, participanții au discutat mai detaliat situația actuală în procesul de negociere și perspectivele activităţii formatului „5+2”. De asemenea, s-a discutat despre relațiile bilaterale dintre Transnistria și Statele Unite, precum și despre interacțiunea dintre Tiraspol și ambasada SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав