X 
Cutremure stiri: 503

Parlamentul European a RESPINS o rezoluție critică în privința R. Moldova

17 apr. 2018,, 18:51   Politică
8133 4

Proiectul unei rezoluții critice la adresa autorităților R. Moldova, propusă de europarlamentarul grupului Partidului Popular European (PPE), Cristian Preda, a fost respinsă recent de Parlamentul European (PE).

Această rezoluție a fost criticată de unii europarlamentari, care nu văd rostul unui asemenea document, mai ales în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău.

Documentul propus încă din toamna trecută de Cristian Preda și care se referea la blocarea asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova, din cauza schimbării sistemului electoral, a fost respins cu 170 de voturi. Doar 94 de europarlamentari au votat pentru, iar 11 s-au abținut.

„Grupul PPE a propus să votăm o rezoluție a PE privind situația din R. Moldova. Rezoluția ne-ar fi permis să avem o poziție clară despre Moldova și să ajutăm și mai mult cetățenii R. Moldova în perioada următoare”, a scris pe Facebook europarlamentarul PPE, Siegfried Mureșan.

De partea cealaltă, europarlamentarul Kurt Flekenstein a remarcat că textul rezoluţiei nu are cum să mai fie actual după o jumătate de an, dar ar putea fi folosit de anumite forțe politice din R. Moldova, care sînt implicate în alegerile pentru primarul general al municipiului Chișinău. „Să venim acum, dintr-odată, să ne referim la ceva care le convine de minune unora în campania electorală din Chişinău nu mi se pare deloc un lucru bun”, a precizat Flekenstein.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав