Cutremure stiri: 505

Ion Chicu: „Haideți să respectăm drepturile cetățenilor noștri la credință”

20 sep. 06:30   Politică
6 ore in urma 1321 0

Autoritățile Republicii Moldova trebuie să respecte drepturile cetățenilor noștri la credință, să nu se amestece în treburile Bisericii și să lase ceea ce aparține lui Dumnezeu.

O astfel de opinie a exprimat fostul prim-ministru și candidatul la președinția Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul emisiunii „По фактам cu Iulia Feodorova”, relatează Noi.md

Comentînd recentele declarații ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Vasile Șoimaru despre posibilitatea interzicerii Mitropoliei Moldovei, Ion Chicu și-a exprimat speranța că poziția exprimată de liderul acestui partid, care a menționat că aceste declarații ale deputatului Vasile Șoimaru nu reflectă poziția oficială a formațiunii, corespunde realității, iar autoritățile își vor da seama că nu trebuie să intervină în treburile bisericii.

„Pentru că este periculos și nu este corect. Nu putem folosi și acest motiv pentru a diviza societatea, ceea ce este foarte periculos, de altfel. Ne amintim cu toții la ce duc și cît de sîngeroase au fost războaiele religioase. Așa că chiar vreau să cred că această neînțelegere va rămîne o neînțelegere și că statul sau reprezentanții statului și ai acestui partid vor respecta legea, unde scrie că statul și biserica sînt separate și nu se vor amesteca în treburile nici unei mitropolii sau altor mișcări religioase. Să respectăm dreptul cetățenilor noștri la credință. Cu toții credem și sper din tot sufletul că nu vom ajunge să luptăm în biserici, așa cum, din păcate, se întîmplă nu departe de granițele noastre”, a declarat fostul prim-ministru.

El a făcut apel la toți oamenii, în primul rînd la reprezentanții autorităților și ai opoziției, care uneori speculează, măcar aici să nu se implice.


„Să discutăm pe orice alt domeniu, opinii, idei, argumente, dar să lăsăm în pace ceea ce aparține lui Dumnezeu. Nu trebuie să ne amestecăm acolo. Și mă rog și îi îndemn pe toți slujitorii Bisericii: țineți politica departe și nu vă amestecați în politică. Rugați-vă pentru păcatele noastre, pentru această țară și pentru înțelepciunea poporului nostru, pentru noi toți. Sper cu adevărat că, într-adevăr, politicienii vor înceta să se amestece în treburile lui Dumnezeu”, a subliniat Ion Chicu.

23
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав