Cutremure stiri: 503

Moldova și Georgia, cointeresate în dezvoltarea dialogului

2 aug. 2019,, 17:52   Politică
2524 0

Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova Merab Antadze.

În cadrul întrevederii s-a efectuat un schimb detaliat de opinii vis-a-vis de situația din Republica Moldova și Georgia în contextul soluționării diferendelor existente pe teritoriile acestora.

O atenție distinctă a fost acordată respectării drepturilor omului, circulației fără obstacole, dreptului la libera alegere a domiciliului și altor elemente importante pe această dimensiune.

A fost susținută abordarea comună referitor la faptul că toate conflictele din spațiul OSCE necesită a fi soluționate cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țărilor participante la această organizație internațională și a principiilor consfințite în Acordurile de la Helsinki, semnate la 01 august 1975.

S-a discutat situația regională din perspectiva menținerii stabilității și securității.


Ambasadorul Georgiei a salutat pozițiile promovate de Republica Moldova prin proiectele de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și înțelegerea clară a perspectivelor și posibilităților de identificare a unui model viabil de reglementare a conflictului transnistrean, bazate pe caracterul suveran, unitar și indivizibil al statului Republica Moldova.

Oficialii au exprimat interesul mutual în continuarea dialogului și în dezvoltarea contactelor la nivel bilateral și internațional, inclusiv pe platforma OSCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав