Cutremure stiri: 505

Recean: „Obiectivul pentru următorii ani este o creștere economică sustenabilă de 7 procente”

19 sep. 09:45   Politică
16 ore in urma 1727 1

Deși țara nostră se confruntă cu fenomenul inflaționist, salariul mediu pe economie s-a majorat și venitul disponibil al populației a început să crească.

În cadrul unui interviu oferit pentru emisiunea ÎN CONTEXT de la Moldova 1, premierul Dorin Recean a mai declarat că obiectivul pentru următorii ani este o creștere economică sustenabilă de cel puțin 7 procente. Va exista suficientă recuperare economică și ea va fi resimțită de cetățenii moldoveni, susține șeful Executivului.

Bunăstarea se simte atunci cînd creșterea economică este peste 6,5-7%. Iată ăsta este obiectivul: în cîțiva ani să ajungem la o creștere economică sustenabilă de cel puțin 7%. Și atunci cetățeanul chiar simte această creștere economică, cresc veniturile disponibile. Noi muncim la acest lucru. Dacă observăm, salariul mediu pe economie crește, e clar că a fost și fenomenul inflaționist. Dar din acest an a început să crească venitul disponibil al populației. Corespunzător, într-un an – doi vom avea suficientă recuperate economică încît să o simțim cu toții, în sens cu toată țara”, a declarat Recean.

2
9
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав