X 
Cutremure stiri: 505

Reforma justiției, discutată de Sandu cu președintele Comisiei de la Veneția

20 dec. 2019,, 11:15   Politică
3268 2

Președinta PAS, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, aflat în vizită oficială la Chișinău, notează Noi.md.

Sandu i-a mulțumit demnitarului european pentru sprijinul acordat de către Comisie cetățenilor Republicii Moldova "în lupta lor pentru democrație și justiție independentă".

"Am apreciat poziția fermă a Comisiei de la Veneția față de sistemul electoral mixt, iar domnul Buquicchio a salutat modificarea de către noi a legislației electorale, în conformitate cu recomandările Comisiei. Am discutat despre necesitatea stringentă de a continua reforma justiției, dar și despre impedimentele apărute în calea acesteia după demiterea guvernului nostru. Am primit asigurări că, împreună cu alte instituții internaționale, Comisia de la Veneția va urmări atent situația în acest domeniu și va da aprecieri obiective pentru ca reforma să nu fie compromisă", a declarat Sandu.

Menționăm că în perioada 19-20 decembrie, președintele Comisiei de la Veneția întreprinde o vizită de lucru la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав