Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1418

Şevciuk apreciază sentinţa împotriva sa drept o invitaţie publică de a face politică

26 dec. 2018,, 09:31   Politică
3561 3

Curtea Supremă de Justiție din Transnistria l-a condamnat prin contumacie pe fostul lider al Transnistriei, Evgheni Șevciuk, la 16 ani de închisoare cu regim sever, recunoscîndu-l vinovat în cinci episoade, inclusiv corupție în proporţii deosebit de mari şi abuz în serviciu.

Şevciuk a fost condamnat la o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene (aproximativ 100 de milioane de dolari), informează Point.md.

„Cu acești bani s-ar putea majora cu 20 la sută salariile din sectorul public și pensiile", notează postul de televiziune nr. 1 din Transnistria. Instanța a decis, de asemenea, să-i retragă lui Şevciuk toate distincţiile transnistrene.

Evgheni Şevciuk are la dispoziţie o săptămînă pentru a depune apel împotriva verdictului emis. El însuși, între timp, a scris pe pagina sa de Facebook că sentința împotriva sa nu este altceva decît „o invitație publică de a face politică".

Şevciuk a calificat sentinţa drept un „fake”, iar pe cei care au participat la emiterea acesteia - "criminali". Potrivit lui, acest lucru îl înţelege multă lume în Moldova, Rusia și Europa și că intenţionează să-i tragă la răspundere pe "făptuitorii represaliilor politice".


De asemenea, el consideră că acesta este "începutul declinului oficial" al actualelor autorități transnistrene. Şevciuk a sugerat de asemenea că va crea probleme autorităților transnistrene și celui mai mare holding transnistrean "Şerif" la nivel internațional. „Timpul lor trece. Politicile lor au falimentat, vine rîndul firmelor lor din Transnistria, Europa, Ucraina, Chișinău și chiar al lor înşişi”, a declarat Şevciuc.

Potrivit lui, „tot mai mulți întreprinzători cu capacitate de a gîndi din Rusia, Belarus, Ucraina, oficiali și cetățeni obișnuiți nu doresc să se murdărească prin contacte" cu autoritățile transnistrene și cu "Şeriful". "Acest lucru era înţeles şi devine tot mai clar în Rusia, Europa şi RM”, a adăugat Şevciuk.

El a abandonat Moldova la sfîrșitul lunii iunie, 2017, cînd Consiliul Suprem al regiunii a decis să ridice imunitatea sa.

La 17 iulie, 2017, Şevciuk a fost interogat la Procuratura Generală a Moldovei, după care a fost intentat un dosar penal pentru pregătirea răpirii și asasinării fostului șef al Transnistriei și a membrilor familiei sale. După ce a făcut depoziţii la Procuratura Generală a R. Moldova, Şevciuk și familia sa au părăsit nestingherit Moldova. La început, a plecat în una din ţările UE, după care, potrivit propriilor informații, s-a mutat în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав