X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Șor reacționează după ce instanța i-a aplicat o amendă

30 oct. 2018,, 16:03   Politică
4125 3

„Sistemul judecătoresc a demonstrat încă odată societății cît de vulnerabil și defectuos este în fața comanditarilor politici”. Astfel califică Partidul Șor decizia instanței prin care controversatul om de afaceri Ilan Șor a fost amendat pentru finanțare ilegală a partidul său, notează Noi.md.

Într-o declarație a formațiunii se precizează că oponenții politici folosesc instanțele de judecată și alte instituții de stat cum ar fi Comisia Electorală Centrală ca instrument de luptă politică împotriva Partidului Șor.

„Scoaterea neîntemeiată din cursa prezidențială din 2016 a candidatului nostru, tentativa de anulare a rezultatelor alegerilor locale în comuna Jora de Mijloc, învinuirile împotriva candidatului la scrutinul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, care au dus în rezultat la scoaterea ilegală din cursa electorală, ne duc la gîndul că aceste situații nu sînt întîmplătoare, dar se fac intenționat pentru a sabota activitatea Partidului Politic ”ȘOR”. Iar amendarea liderului Ilan Șor pentru presupusele nereguli din campania electorală din Chișinău, sînt o dovadă în plus a faptului că se comit presiuni asupra Partidului ȘOR”, se arată în declarație.

În comunicat se mai menționează formațiunea nu-și va înceta activitatea și că optează „pentru o luptă politică cinstită”.

Menționăm că instanța l-a condamnat contravențional pe Ilan Șor în dosarul pornit pe finanțarea ilegală a partidului său. Sentința a fost pronunțată vineri, 26 octombrie, urmare a sesizării făcute de președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru. Judecătorii l-au amendat pe Șor cu 9000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав