X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ce e de făcut atunci cînd copilul țipă întruna

27 ian. 22:30   Sănătate
8572 0

Odata ce atinge varsta de un an, copilul tau invata sa tipe pentru a te santaja emotional, pentru a primi atentie si pentru a se face auzit – Ce e de facut atunci cand te afli intr-o asemenea situatie?

In primul rand, trebuie sa ii intelegi nevoia de exprimare a celui mic si sa il lasi sa si-o manifeste, fara a te simti rusinata fata de cei din jur. Bineinteles, ii poti spune ca e necesar sa reduca volumul pentru a nu ii deranja pe oamenii din jur.

Apoi, al doilea pas este sa intelegi de ce copilul tau tipa, care este motivul pentru care o face, ce urmareste.

Potrivit specialistilor, exista trei tipuri de copii care tipa:

Copiii care tipa de fericire

Exista copii care isi manifesta bucuria tipand cat ii tin plamanii. Entuziasmul acestora nu trebuie diminuat pentru ca astfel, le vei oferi o lectie pe care nu vrei sa o invete: ca fericirea deranjeaza. Mai degraba, invata-l pe cel mic sa isi dozeze intensitatea vocii. Atunci cand observi ca tipa de fericire in public, ia-l pe cel mic in brate si maseaza-i usor spatele. Acest gest va avea efecte calmante asupra sa.

Copiii care tipa pentru a primi atentie


Atunci cand tipetele copilului apar in momentele in parintii nu ii acorda atentie, este evident ca micutul cauta cu disperare atentia adultilor. Asadar, el isi va manifesta nevoia de atentie tipand si plangand. Intr-o asemenea situatie, ia-l pe copil in brate, pune-l in poala ta si ofera-i un zambet. Astfel, cel mic va intelege ca ii esti alaturi, ca nu il ignori, ci doar ai si alte lucruri de facut.

Copiii care tipa de nervi

Atunci cand copilul tau se enerveaza foarte tare si tipa pentru a-si manifesta furia, este bine sa eviti sa tipi la randul tau, oricat de tare ti-ar veni sa faci asta. Mai degraba, ofera-i un moment sa se linisteasca, apoi propune-i sa faceti ceva impreuna. Astfel, ii vei distrage atentia si il vei detensiona.

Strategii care te ajuta sa iti dezobisnuiesti copilul de obiceiul de a tipa pentru a obtine ce vrea

Foloseste discutiile fata-in-fata – priveste-l pe cel mic in ochi atunci cand vorbesti cu el, nu tipa la el din alta camera. Privindu-l in ochi ii vei oferi atentia de care are nevoie si il vei face sa simta ca iti este egal, nicidecum inferior.

Incearca sa fii vesnic pozitiv – atunci cand discuti cu cel mic, incearca sa ai un chip calm, nu agitat sau furios. Copiii interpreteaza forte bine mimica fetei si vor profita de fiecare slabiciune a ta pentru a detine controlul asupra situatiei. Fii stapan pe situatie si pastreaza-ti zambetul pe chip.

Discuta cu copilul tau despre tipat – copilul tau trebuie sa inteleaga ca tipetele nu aduc nimic bun si ca e indicat sa discutati despre orice problema.

Invata sa iti argumentezi spusele si faptele – un copil vrea sa stie de ce trebuie sa faca un anumit lucru, nu e suficient sa stie ca trebuie sa il faca si atat.

7
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?