Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Au fost desemnaţi cei mai buni pădurari ai anului 2018

10 sep. 2018,, 16:20   Societate
3339 1

Cel mai bun pădurar al anului 2018 a fost desemnat Veaceslav Struţ, colaborator al Întreprinderii silvo-cinegetice Străşeni.

Învingătorul a fost ales în urma desfăşurării celei de-a XX-a ediţii a concursului profesional, organizat la finele săptămînii trecute de Agenţia „Moldsilva”.

Concursul „Cel mai bun pădurar"-2018 a avut loc în localitatea Albota de Sus, raionul Taraclia, şi a întrunit 27 de participanţi din Republica Moldova şi România.

Concurenții au fost supuși mai multor încercări, printre care probe teoretice şi practice, testări în diferite situaţii concrete. Pădurarii au trebuit să determine speciile de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze, puieți şi coajă, să demonstreze aşezarea şi cubarea corectă a lemnului, să identifice speciile de vînat după urme, păsările după sunet etc.

“Apreciem interesul manifestat de către pădurari pentru acest concurs, care devine o competiţie profesională prestigioasă. Pe parcursul anilor urmărim cu satisfacţie cum creşte nivelul de competenţă şi pricepere al pădurarilor din ţară, iar titlul obţinut devine o onoare pentru cîştigător. Avem colaboratori care sînt o mîndrie pentru Agenţie şi ne vine tot mai greu la acest concurs să-l alegem pe cel mai bun, pentru că în mare parte toţi sînt buni şi profesionişti”, a menţionat Nicolae Munteanu, inginer-șef silvic al Agenției ''Moldsilva''.


Solicitat de MOLDPRES, cîștigătorul din acest an a relevat că este mulţumit că a reuşit să convingă juriul, demonstrînd-și aptitudinile. “Bineînţeles că este un succes profesional, dar şi personal, care are la bază ani de muncă, experienţă, la fel şi eşecuri care pot căli şi contribui la o pregătire mai bună. Munca de pădurar nu este doar o plăcere cum ar putea părea, ci este şi o responsabilitate enormă, presupune multă grijă şi dedicație. Pădurea este un organism viu şi simte omul pasionat, iar omul, la rîndul lui, trebuie s-o protejeze de multe pericole”, a subliniat Veaceslav Struţ.

Concursul din acest an a fost organizat în parteneriat cu Întreprinderea silvică Silva-Sud (Cahul) şi Federaţia sindicatelor lucrătorilor din silvicultură. Pe locul II s-au clasat echipele Întreprinderilor silvice din Hînceşti şi Călăraşi, iar pe locul III – delegaţia Direcţiei silvice din Prahova (Romînia).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?