Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată.
Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:
Mov: fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.
Verde: adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau cîteva linguri de spirulină în apă.
Roşu: puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugînd suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.
Galben/portocaliu: adăugaţi cîteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.
Maro: o cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.
Pune cîte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider pînă obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca, ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei.
Adăuga comentariu