Şi cofetăriile au comenzi numeroase. Bucătarii spun că preţurile sînt mai mari faţă de anul trecut, deoarece s-au scumpit ingredientele.
"Situaţia este grea, multă lume este la serviciu, preţurile sînt mai mari decît anul trecut, deoarece şi făina s-a scumpit, uleiul dar şi alte produse. Muncim la prepararea cozonacului, mieluţilor, dar şi babă neagră de nord.", a povestit brutarul, Aliona Cazanji.
Moldovenii preferă să comande mîncare, deoarece nu se expun riscului de a se îmbolnăvi cînd merg la cumpărături. În plus, economisesc timp.
Alţii preferă să gătească acasă toate bucatele de Paşte.
Cei care vor să aibă pe masă mîncarea de-a gata trebuie să scoată în jur de 450 de lei pentru un kilogram de friptură de miel, 200 de lei pentru o piftie de cocoş şi tot atît pentru un kilogram de sarmale. Preţul cozonacilor variază între 45 şi 150 de lei.
Adăuga comentariu